Wanted: an English tutor (家教)Do you like kids? Are you outgoing (开朗的)? Do you have three years’ experience (经验) as (作为) an English teacher? Do you h-七年级英语

首页 > 考试 > 英语 > 初中英语 > 广告布告类阅读/2019-11-12 / 加入收藏 / 阅读 [打印]

题文

Wanted: an English tutor (家教)
Do you like kids? Are you outgoing (开朗的)? Do you have three years’ experience (经验) as (作为) an English teacher? Do you have free time on Saturday and Sunday? We need a woman teacher for our daughter. She is twelve and she is not good at English.
For the job, you will.
Teach from 3:00pm to 6:00 pm.
Teach our daughter English.
Tell her stories (故事) in English.
You will work at our house. We live in Beihai Road, Garden District. The pay (报酬) is ¥30 each hour.
If you want to know more information (信息), please call Mrs Yang at 82569876.
小题1:Mrs Yang wants          for her daughter.
A.a babysitter
B.a good book
C.an English tutor
D.a math tutor
小题2:If you are the tutor, you must teach the kid for          on Saturday.
A.a day
B.two hours
C.the whole afternoon
D.three hours
小题3:What is not a part of the job?
A.Cooking for the kid.
B.Working at the kid’s house.
C.Being good with the kid.
D.Telling English stories to the kid.
小题4:If you want to be the tutor, you need to         .
①be beautiful
②have three years’ teaching experience
③have time on weekends
④be a woman teacher
A.①②B.②③C.②③④D.①②③
小题5:Which is NOT true?
A.The tutor must teach the kid on weekends.
B.The kid is good at English.
C.The tutor can speak English.
D.The tutor can get ¥Y360 if she teaches the kid for two weeks.

题型:阅读理解  难度:中档

答案

   
小题1:C
小题2:D
小题3:A
小题4:C
小题5:B


试题分析:这篇文章介绍了一个家庭英语教师的招聘广告。
小题1:细节题。根据文章第一句和最后一句可知,杨太太想为她的女儿找一名英语家教。故选C
小题2:细节题。根据文章Teach from 3:00pm to 6:00 pm.可知,如果你是家庭教师的话,你在星期六的上课时间是从下午三点到下午六点,共三个小时。故选D
小题3:细节题。根据文章可知,家教老师,必须擅于和小孩相处,在小孩家里上课,给小孩讲英语故事。不包含做饭。故选A
小题4:细节题。根据文章第二段可知,一名家庭教师的要求是:女性,有三年的工作经验,周末有时间。故选C
小题5:细节判断题。根据文章可知,家庭教师必须在周末有空,擅长英语,可知,A,C正确。根据文章最后一句可知,家教一小时的费用是30元,一次课是3小时,一周两次课,可知,两周的课时费是360元。故D正确。根据文中可知,孩子不擅长英语。故选B
点评:本文短小精炼,信息点集中。此类文章的阅读一定要对文章仔细的阅读理解每句话的意思,在答题的过程中带着问题在文章中找到相对应的答案,即可答出。

据专家权威分析,试题“Wanted: an English tutor (家教)Do you like kids? Are you ou..”主要考查你对  广告布告类阅读  等考点的理解。关于这些考点的“档案”如下:

广告布告类阅读

考点名称:广告布告类阅读

  • 这类阅读的文本主要选取的是广告、布告类的文本类型,贴近生活和实事,时尚元素较多。因此他相对来说距离学生生活较近,对学生的时事敏感度要求也比较高。

  • 广告布告类阅读注意事项:
    1. 品味广告的标题,联系平时所积累的知识,为了解材料大意作铺垫。
    2. 要特别留意广告中包含的数字、联系人、地址等。
    3. 要注意文中以黑体、大写、下划线等方式加以提示的文字,因为这很有可能是材料的核心或至少是一部分内容的概括。

  • 最新内容
  • 相关内容
  • 网友推荐
  • 图文推荐