In a small village in England about 150 years ago, a mail coach (邮车) was standing on the street. Around the coach many people were talking to one another abou-九年级英语

首页 > 考试 > 英语 > 初中英语 > 历史文化类阅读/2019-11-12 / 加入收藏 / 阅读 [打印]

题文

In a small village in England about 150 years ago, a mail coach (邮车) was standing on the street.  Around the coach many people were talking to one another about it.  Mail coach did not come to that village so often in those days.  People had to pay a lot of money to get a letter.  The person who sent the letter did not have to pay.  The person who got the letter had to pay the postage (邮资).  “Here?s a letter for Miss Alice Brown,” said the mailman.  Everyone turned to a girl of about eighteen who was standing by the coach.  “I?m Alice Brown,” she said in a low voice.  The mailman gave her the letter.  Alice looked at the envelope for a minute, and then handed it back to the mailman.  “I’m sorry I can?t take it,” she said.  “I don?t have enough money to pay the postage. ” The people standing around were very sorry for the girl.  They were silent for a while.  Then a gentleman came up to the mailman and paid the postage for Alice’s letter.  When the gentleman gave her the letter, she said with a smile, “Oh, thank you very much, sir.  This letter is from the young man I’m going to marry.  His name is Tom.  He went to London to look for work.  He has to get enough money for our marriage (结婚).  I’ve waited a long time for this letter, but now don’t need it.  I don’t have to open the envelope because there is nothing inside. ” “Really?” the gentleman said in surprise.  “How do you know that?” “He told me that he would put some signs on the envelope.  Look, sir, this cross in the corner means that he is well, and this circle means he has found work.  That’s very good news. ” The gentleman was Sir Rowland Hill.  He did not forget Alice and her letter.  “The postage to be paid by the receiver has to be changed,” he said to himself.  He thought and thought for many years.  At last he had a good plan.  “The postage has to be much lower,” he said.  “What about a penny (便士) for a letter? And the person who sends the letter pays the postage.  He has to buy a stamp and put it on the envelope. ” “A good idea!” people said when they heard of his plan.  The Government decided to adopt (采纳) the plan.  The first postage stamp was put out in 1840.  It was called the “Penny Black”.  It had a picture of the Queen on it.  
小题1:The first postage stamp was made ________.  
A.in EnglandB.in AmericaC.by AliceD.in 1910
小题2:The girl handed the letter back to the mailman because ______.
A.she did not know whose letter it was
B.the letter had already told her what she wanted to know
C.she could not pay the postage
D.the gentleman promised to pay the postage for her
小题3:When the girl returned the letter to the mailman _____.  
A.the people around her felt sorry for her
B.the people thought that the girl was too poor
C.none of them wanted to pay the postage for her
D.the people was angry with the girl
小题4:Alice knew how Tom was getting from the signs on the envelope because ______.  
A.Tom had told her what the signs meant before leaving for London
B.Alice was clever and could guess the meaning of the signs
C.Alice had put the signs on the envelope herself
D.Tom had put the signs as Alice had told him to
小题5:The idea of using stamps was found by ______.  
A.the governmentB.Sir Rowland HillC.Alice BrownD.Tom

题型:阅读理解  难度:中档

答案


小题1:A
小题2:B
小题3:A
小题4:A
小题5:B


试题分析:这篇短文主要讲述了邮票产生的历史。罗兰希尔在一次帮助一位姑娘付邮费时,发现人们可以通过在信封上做某些标记,来逃避交邮费,因此他产生了使用邮票这个想法。最后,经英国政府同意,世界上的第一张邮票产生了。
小题1:主旨大意题。阅读短文可知,世界上的第一张邮票产生于英国。故选A。
小题2:细节理解题。根据短文I don’t have to open the envelope because there is nothing inside. ” “Really?” the gentleman said in surprise.  “How do you know that?” “He told me that he would put some signs on the envelope.  描述,可知这个女孩的未婚夫已经通过特殊的标记向她传达了所需要的信息。故选B。
小题3:细节理解题。根据文中The people standing around were very sorry for the girl.  描述,可知人们为她不能看到这封信感到遗憾。故选A。
小题4:推理判断题。根据文中Look, sir, this cross in the corner means that he is well, and this circle means he has found work.  That’s very good news. 描述,推理可知汤姆在动身前,已经和这个女孩就标记内容作了某些约定。故选A。
小题5:细节理解题。根据文中The gentleman was Sir Rowland Hill.  He did not forget Alice and her letter.  “The postage to be paid by the receiver has to be changed,” he said to himself. 描述,可知使用邮票这个主意是罗兰希尔这个人想出来的。故选B。

据专家权威分析,试题“In a small village in England about 150 years ago, a mail co..”主要考查你对  历史文化类阅读  等考点的理解。关于这些考点的“档案”如下:

历史文化类阅读

考点名称:历史文化类阅读

  • 历史文化类阅读:
    本类题型常用的方式是夹叙夹议。叙述的目的是为了议,所以要把握其议才是主要方面。
    阅读这类文章,先弄清其引入的话题,再弄清里面人物对其不同的看法,然后理解作者本身对话题的观点看法或思考。

  • 初中英语阅读理解的解题技巧:
    一、要注意养成良好的阅读心理,阅读时要去掉杂念,心绪要安定,精神要专一,要形成一种惬意的顺向心理。
    切不可一遇到几个生词难句,就心烦意乱,失去自控能力。心理学家告诉我们,任何恐慌,过分紧张的情绪都会形成一种消极因素妨碍大脑的正常思维功能。
  • 最新内容
  • 相关内容
  • 网友推荐
  • 图文推荐